EğitimTıbbi Görüntüleme Teknikleri Nedir? Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Mezunu Ne İş Yapar?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Nedir? Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Mezunu Ne İş Yapar?

25.03.2021 - 05:51 | Son Güncellenme:

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümü günümüzde oldukça popülerdir. Bu nedenle bu bölüm öğrenciler tarafından merak edilmektedir. Tıbbi görüntüleme teknikleri nedir? Tıbbi görüntüleme teknikleri mezunu ne iş yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Nedir Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Mezunu Ne İş Yapar

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümü, sağlık sektörü ile alakalı olan bölümlerden bir tanesidir. Bu bölüm hastalığın çözümünde ve tedavi sürecinin daha kolay geçmesi için çalışmalarda bulunur. Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünden mezun olan kişiler canlıların hastalık tespitleri ve hastalığın tedavi süreci için görüntüleme teknikleri uygulamaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Nedir?

Uzman hekimlerin gözetiminde radyografi alanında çalışmalar yapan ve hastayı incelenmek için hazırlayan kişilere verilen isimdir. Bunun yanında radyoterapi uygulamaları üzerine çalışmaları da bulunmaktadır.

Tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünden mezun olan kişiler bir hastalığın belirlenmesi amacı ile x ışınları ile incelemeler gerçekleştirmektedir. Bunun yanında alanında uzman olan doktorlara da yardımcı olacak kişilerin yetiştirilmesi de bu bölümde sağlanmaktadır. Sağlık sektöründe faaliyet göstermek isteyen kişiler bu bölümü tercih edebilir.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Mezunu Ne İş Yapar?

Tıbbi görüntüleme bölümünden mezun olan kişiler radyoloji alanında çalışmaktadır. Bölümden mezun olmalarının ardından devlet hastaneleri ile özel hastanelerde çalışabilmektedirler. Doktorlar için inceleme görüntülerinin hazır hale getirilmesi ve bu görüntülerin korunması da bu kişilerin görevleri arasında yer almaktadır.

Bu bölüm ön lisans programı olarak faaliyet göstermektedir. Yani iki yıllık bir bölümdür. Bölümden mezun olmanızın ardından dikey geçiş ile eğitiminizi dört yıllığa tamamlamanız da mümkün olmaktadır.

Sağlık sektöründe çalışmayı düşünen kişiler tıbbi görüntüleme teknikleri bölümünü tercih edebilirler. Bunun yanında kapalı alanlarda çalışmayı seven, insanlar ile iyi iletişim kurabilen, zamanı iyi bir şekilde değerlendirebilen ve soğukkanlı bir yapıya sahip olan kişilerin tercih etmesi gereken bir bölümdür. Bu özelliklerin yanında kişilerin üniversite sınavından yeterli puanları alması da gerekmektedir.