29.03.2021 - 15:00 | Son Güncellenme:
Termiye, baklagiller arasında bulunan ve Akdeniz ülkelerinde daha çok yetişen bir bakla çeşididir.
Termiye Nedir? Nasıl Yenir?
Baklagiller arasında bulunan termiyenin, tam olarak ne olduğu insanların araştırdığı bir üründür. Halk arasında tirmis olarak da biliniyor. Mısır baklası olarak da anılan bu ürün acı bakla olarak tanımlanıyor. Dünya üzerinde pek çok ülkede yetiştiriliyor. Özellikle Kuzey Amerika ve Akdeniz ülkelerinde yaygın bir şekilde yetiştiriliyor.
Akdeniz ve çevrelerinde kolayca yetiştirilmesinden kaynaklı olarak, günümüzde oldukça tüketiliyor. Ülkemizde bu nedenden dolayı bulmak kolay bir durum oluyor. Konya ve Antalya şehirlerinde çok yaygın bir şekilde üretiliyor. Özellikle kış aylarında çok ilgi gören bir üründür. Çerez gibi tüketilen bu ürünün nasıl yenildiği de merak ediliyor. Termiyeler semt pazarlarında satılan ürünlerdir. Kişiler buradan temin ederek, termiyeyi en iyi şekilde tüketebilir.
Termiyenin Faydaları Nelerdir?
Termiye tüketmenin herhangi bir faydası olup olmadığı insanlar tarafından merak ediliyor. Termiyenin insan sağlığına olan faydaları bulunuyorsa, kişiler bu faydaları araştırarak öğrenmeye çalışıyor. Yüksek proteine sahip olan bir ürün olmasından dolayı, vücudun ihtiyaç duyduğu protein ihtiyacını karşılayabiliyor.
Sahip olduğu vitaminler nedeniyle insan vücuduna enerji sağlayabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli olmasını sağlıyor. Tuz miktarı yeterli olmasından dolayı çok fazla tüketilmemesi gerekiyor. Şeker hastalığına karşı çok faydalı olan bir bakla türüdür. Zengin vitamin ve mineral içermesinden dolayı, kişilerin uzun süre tok kalmasına yardımcı oluyor.