07.04.2021 - 16:18 | Son Güncellenme:
Tempura, çıtır hamur şeklinde yapılan ve hem tavuk hem de balık ürünleri kullanılabilen bir yemek türüdür. Lezzetiyle ön plana çıkan ve özellikle restoranlarda hazırlanan bir yemektir.
Tempura Nedir? Nasıl Yapılır?
Herkes lezzetli yemeklerle karşılaştığında bu yemeği evinde yapmak ister. Özellikle restoranlarda sunulan yemekler kişilerin dikkatini çekebiliyor. Restoranlarda görülen bu yemekler kişiler tarafından evde yapılmak isteniyor. Özellikle tempura yemeği en çok dikkat çeken ve yapılmak istenen yemeklerden biridir. Bu yemeğin nasıl yapıldığı ve hangi malzemelerle uygulandığında kişilerce oldukça merak ediliyor.
Tempura yemeği yapabilmek için öncelikle ihtiyaç duyulan malzemelere sahip olmak gerekiyor. Tempura yemeği genellikle restoranlarda çok karşılaşılan bir yemek türüdür. Bu yemek oldukça yaygın ve sevilen bir yemek türü olmasından dolayı, her yerde görülebilir. Kişiler bu yemeği yapmak için en güzel tarife ulaşarak evlerinde uygulamak istiyor.
Evde Tempura Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Evde tempura yapmak isteyen kişiler nasıl yapacağı konusunda önemli bilgilere ulaşmak istiyor. Tempura yapabilmek için öncelikle, malzemeleri hazırlamak gerekiyor. Buğday nişastası ve unu bir kapta karıştırmak gerekir.
Hazırlanan yumurtaların çırpılması ve diğer malzemelerin içerisine koyulması gerekiyor. Karıştırma kaseleri içinde buz olan bir kaba koyulmalıdır. Soğuk soda unlu karışımın içerisine eklenerek karıştırılmalıdır. Tempura hamurunu kaplanacak olan malzemenin için batırılır. Kızgın yağ içerisine tempura unu ve malzemeleri eklenir. Kızartılma işlemi bittikten sonra servis edilebilir.