EğitimTekin: Bu yükü hep birlikte kaldıralım

Tekin: Bu yükü hep birlikte kaldıralım

12.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı dün başladı; 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.

Tekin: Bu yükü hep birlikte kaldıralım

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin vurduğu Hatay’da yeni eğitim ve öğretim yılının açılışına katıldı. Tekin, “Eğitimle ilgili olarak herkes düşüncesini paylaşıyor. Saygı duyuyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Gelin hep beraber öğrencisinden velisinden, öğretmeninden, sivil toplum örgütlerinden siyasetçisine kadar hep beraber bu yükün altına birlikte girelim. Bakanlık ‘Şunu yapmalıdır’, ‘Ben de şunu yapmalıyım’ diyerek önce herkes kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Böylece bu yükü hep beraber kaldırmış olalım” dedi. 

Haberin Devamı

2500 derslik kullanılamıyor 

Tekin, şunları söyledi: “Hatay’da 2500’e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş. Yıkılanlar veya ağır hasarlı olanlar açısından söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Şu ana kadar 1700’ünü en azından planlamış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak inşallah.” 

Mülakatlar kayda alınacak 

Tekin, bir televizyon programında ise öğretmen alımlarında yapılacak mülakatın kemara kaydı altına alınacağını söyledi. Tekin, “Her bir öğretmen adayı arkadaşımıza tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış soru sorulacak. 45 dakikanın son kısmı öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap da verecek. Mülakatın içerisinde kayıt olması açısından. Bütün sınav kamera kaydıyla kayıt altına alınacak” dedi. 

Yazarlar