EğitimTdı Ne Demek? Araçlarda Tdı Motor Ne Anlama Gelir?

Tdı Ne Demek? Araçlarda Tdı Motor Ne Anlama Gelir?

22.03.2021 - 03:54 | Son Güncellenme:

Günümüz araçlarında teknolojinin ilerlemesi ile birlikte daha etkin ve daha ekonomik araç motorları üretilmeye ve kullanılmaya başlandı. Hem performans olarak hem sürüş olarak hem de çevre dostu olarak birçok araç motorları tasarlandı. Ayrıca kullanılan yakıt çeşitlerine göre de motorlar bulunmaktadır. TDI motorlarda bunlardan bir tanesidir. Peki, bu TDI motorlarda hangi yakıt türü kullanılmaktadır? Bu motorun bilinen başka bir adı da var mıdır? İşte, TDI motor çeşitleri hakkındaki tüm detaylar.

Tdı Ne Demek Araçlarda Tdı Motor Ne Anlama Gelir

TDI ifadesi İngilizce "Turbocharget Dricet İncetion" ifadesinin kısaltmasıdır. TDI motorlar dizel yakıt ile çalışan motorlardır. Bu motorlar enjeksiyonlu turbo dizel motorlar olarak da anılır.

TDI Ne Demek?

Enjeksiyonlu turbo ve dizel motorlara TDI motor denmektedir. Yakıtın verdiği enerjiyi yüksek performans göstererek, hareket enerjisine çeviren motor çeşitlerindendir. Bu sistem yakıtı püskürtme yöntemi ile işleyen bir sistemdir.

Araçlarda TDI Motor Ne Anlama Gelir?

Bu ifade, araçların turbo ve dizel olduğu anlamına gelir. En az 2 en fazla 12 silindire sahip motorlardır. Bu motorda üstün performans ve uzun ömür için yakıtın kaliteli olması gerekmektedir.