EğitimTayland Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Tayland Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:18 | Son Güncellenme:

Tayland ülkesinin kendine özgü bir para birimi bulunmaktadır. Özellikle bu para birimi ülke içinde tüm sınırlar içerisinde kullanılır. Peki, Tayland para birimi nedir? Kısaca tarihçesi ve sembolü hakkında detayları derledik.

Tayland Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Belli bir para birimi ile beraber sembol üzerinden Tayland parası ön plana çıkar. Aynı zamanda hem kağıt hem de madeni para birimi şekilde değerlendirilir. Bununla beraber uluslararası çapta yine döviz üzerinden belli bir değere sahip olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Tayland Para Birimi Nedir?

Tayland para birimi ülke içinde ve dünya çapında, ‘BAHT’ olarak bilinmektedir. Tayland Bankası tarafından dağıtılması ile beraber aynı zamanda bu para biriminin alt bölümleri de bulunur. Bu alt birimize ‘satang’ olarak bilinir. Böylece bir Baht parası 100 satang parasına eşit olarak kullanılır. Dünya çapında da geçerli olarak değerlendirilen ve ele alınan para birimleri şeklinde anlatmak mümkün.

Tayland Para Birimi Kısaca Tarihçesi ve Sembolü

Pek çok ülkenin para biriminin de olduğu gibi Tayland ülkesinin de para birimi belli bir sembol üzerinden ifade eder. Bu Simge ve sembol ise, ‘B’ harfinin üstü dikey olarak çizili şeklidir. Aynı zamanda uluslararası çapta, ‘THB’ olarak da bilmesi üzerinden ele alınır ve değerlendirilir. Özellikle ülkenin kurtuluşu ile beraber özgürlüğün kazanılması üzerine ortaya çıkmış bir para birimi olduğunu söylemek mümkün. Günümüzde ayrıca dünyanın en çok kullanılan 10 para biriminden biri olarak değerlendirilir.