EğitimTarsus Nerededir Ve Hangi Şehre Bağlıdır? Nüfusu Nedir?

Tarsus Nerededir Ve Hangi Şehre Bağlıdır? Nüfusu Nedir?

29.04.2023 - 12:46 | Son Güncellenme:

Tarsus Akdeniz bölgesinde bir ilçedir. Mersin'e bağlı bir ilçe olan Tarsus birçok kişi tarafından tatillerde tercih edilen bir bölgedir. Adana havalimanına 42 km uzaklıkta olması da ilçeye gelecek olanlar için avantajlar arasındadır. Tarsus hangi şehre bağlıdır ve nüfusu ne kadardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tarsus Nerededir Ve Hangi Şehre Bağlıdır Nüfusu Nedir

 Tarsus tatil için tercih edilen Mersin ilçelerinden biridir. İlçe, Akdeniz bölgesindedir. 

Haberin Devamı

 Tarsus Nerededir ve Hangi Şehre Bağlıdır?

 Tarsus, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin'in bir ilçesidir. Havalimanına sadece 42 kilometre uzaklıkta olması ve Adana ile de 35 km mesafesi olması ilçenin ilgi görmesini sağlamıştır. Konumu dolayısı ile ülkemizin birçok şehrinden hava, deniz ya da kara yolu ile ulaşım sağlanmaktadır.

 Tarsus hem doğal güzellikleri hem de turistik yerleri ile birçok kişinin dikkatini çekmektedir. Tarsus'ta gezilmesi gereken yerler arasında Tarsus müzesi, Tarsus şelalesi, Ulu cami, Donuktaş anıtı, Aziz Paulus kilisesi ve kuyusu ile Yenice tren garı vardır. Tarsus'ta birçok aktivite gerçekleştirmek mümkündür. 

 Nüfusu Nedir?

 Tarsus, nüfusu 347.314 kişi olan Mersin'in en büyük ilçesidir. Nüfusun yarısından daha fazlası merkezde yaşarken küçük bir kısmı da kırsal bölgelerinde yaşamaktadır. 2021 senesindeki Tuik verilerine göre Tarsus ilçesi Ülkemizdeki 973 ilçe arasında 63. sıradadır. Müstakil ilçeler arasında ise 1. sırada yer alır ve nüfus bakımından da 26 ilden daha büyük olan bir ilçedir.

Haberin Devamı

 Tarsus ilçesinde erkek nüfusu kadın nüfusuna göre biraz daha fazladır. Nüfusun % 50,41'lik oranını erkekler oluştururken % 49,59'luk bir kısmı ise kadınlardan oluşur. Yapılan bir araştırmaya göre 2007 senesinden 2021 yılına kadar olan sürede ortalama nüfus artışı da % 0,63 olarak tespit edilmiştir. Tarsus nüfusu her sene biraz daha artmakta ve her geçen gün daha fazla turiste de kapısını açmaktadır.