09.06.2021 - 02:13 | Son Güncellenme:
Bağışıklık sistemi için önemli olan hücrelerden biri de T hücresidir. T hücresi, vücudun bakterilere karşı korunmasında oldukça etkili bir hücredir.
T Hücresi Nedir, Nasıl Oluşur?
T hücresi, edinsel bağışıklık üstünde etki gösteren hücrelerden biridir. T hücreleri, ana başlık olarak iki gruba ayrılıyor. CD4+ ve CD8+ olmak üzere iki farklı gruptur. T bellek hücresi olarak da bilinen hücreler, vücut içerisinde bir savaş içerisindedir. Önceden savaştığı antijene karşı olarak bağışıklık sistemini geliştirir. Vücudun aynı hastalık yaşaması durumunda, insan vücudunun sağlıklı olarak ilerlemesini sağlar.
Kişilerin bağışıklık sistemine etki ederek, tekrarlanan hastalıkların etkilerini en aza indirir. Kanser gibi ciddi hastalıklara karşı oldukça etki gösteren bir hücredir. Kanser hastalığının oluşmasını engeller. T hücresini bazı gıdalarla takviye olarak mümkündür. Özellikle domates ve çilek, T hücresi için önemli besinlerdir. Bulgur ve brokoli de, T hücresi için alınması gereken gıdalar arasında bulunuyor.
T Hücresi Hangi Organda Olgunlaşır?
T hücresi, kemik iliklerinde olgunlaşması tamamlar. Olgunlaşma sürecinin belirli kısımları ise, timüs bezinde gerçekleşir. T hücresi bağışıklık sistemi için önemli bir hücre olması nedeniyle, olgunlaşması gerekiyor.
Hücrelerde yaşanacak herhangi bir düzensizlik, T hücresinin görevlerini engelleyecektir. Kanser gibi ciddi hastalıkları önleyen T hücresi, olgunlaşması konusunda hassastır. Olgunlaşmasıyla birlikte, tüm vücudun organlarında etkili rol oynar. Bağışıklık sistemine doğrudan etki eder.