EğitimStack Overflow Nedir, Ne İşe Yarar? Stack Overflow Nasıl Kullanılır?

Stack Overflow Nedir, Ne İşe Yarar? Stack Overflow Nasıl Kullanılır?

29.06.2022 - 16:06 | Son Güncellenme:

Stackoverflow, bilişim sektöründe bulunan insanları bir araya getiren ve sorunlarına çözüm olmaya çalışan oldukça başarılı bir platformdur. Tasarımcısından yazılımcısına kadar herkesi içinde barındırır. Bu platformun en temel amacı ise, forum mantığıdır. Stack overflow nedir, ne işe yarar sizler için derledik.

Stack Overflow Nedir, Ne İşe Yarar Stack Overflow Nasıl Kullanılır

Kullanıcıların soru sormuş olduğu ve yine kullanıcıların da yanıtladığı bir platform olarak bilinir. İşe yarayan yanıtlar ve işe yaramayan yanıtlara göre olumlu ve olumsuz bir yönde oy verilebilir.

Haberin Devamı

Stack Overflow Nedir?

Programcılara yönelik olarak kullanılan kullanıcı odaklı soru ve cevap sitesi olarak bilinir. Joel Spolsky ve Jeff Atwood adı verilen iki arkadaş tarafından da 2008 yılında kuruldu. Bu platform aracılığı ile sizin becerilerinize sahip olan ve sizin çalışabileceğiniz bölgeye en uygun iş olduğu zaman tercihlerinize göre bir bildirim alabilir ya da almayabilirsiniz.

Stack Overflow Ne İşe Yarar? 

Stack Overflow sitesinde, 5 milyondan daha fazla kullanıcı bulunuyor. Bunlara ise, 3.7 milyondan daha fazla soru soruldu. Bu kişilerden ise, 4,6 milyondan fazla yanıt, 24,4 milyondan daha fazla da artı oy alındı. Aynı zamanda bu web sitesi, kullanıcı olmayan kişilerin sorulara erişmeleri ve cevapları da rahatlıkla görüntüleyebilmeleri için kullandıkları bir platform görevi görür.

Haberin Devamı

Stack Overflow Nasıl Kullanılır?

Hevesli ve profesyonel geliştiricilerin sorduğu sorulara vermiş olduğu cevapların yer aldığı bir platformdur. Bu yazılım topluluğu ise, programlama hakkında sorulan her soruya verilen ayrıntılı yanıtlardan meydana gelen bir kütüphane oluşturmaya çalışıyor.