SözlükYüzüstü Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Yüzüstü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

Yüzüstü Nasıl Yazılır Tdk'ya Göre Yüzüstü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

15.09.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Yüzüstü kelimesinin kullanımına günlük hayatta sıklıkla rastlanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Yüzüstü kelimesinin söylenirken yüz ve üstü olmak üzere iki farklı kelimeden meydana geldiği görülmektedir. Bu durumda ise kelimeyi oluşturan iki farklı sözcüğün birleşik veya ayrı yazılması konusunda yanlışlıkların yapıldığını söylemek mümkün olmaktadır. İşte, yüzüstü kelimesi hakkında merak edilenler.

Yüzüstü Nasıl Yazılır Tdkya Göre Yüzüstü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir

Yüzüstü kelimesinin yazılışında en fazla yapılan yanlışlıklar kelimenin birleşik bir şekilde mi yoksa ayrı olarak mı yazılması gerektiğinden kaynaklanmaktadır. Yüzüstü kelimesinin ''yüzüstü'' şeklinde yazılması gerekmektedir. Yüz üstü şeklinde yapılan bir yazım ise yanlış olarak kabul edilmektedir. 

Haberin Devamı

 Yüzüstü Nasıl Yazılır?

 Konuşma dilinde fark edilmese bile yazı dilinde yüzüstü kelimesinin iki farklı sözcüğün birleşimden meydana geldiği görülmektedir. Yüzüstü kelimesinin bitişik bir şekilde mi yoksa ayrı olarak mı yazılması gerektiği ise birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kelimenin doğru yazılışı ise ''yüzüstü'' şeklinde olmalıdır. 

 TDK'ya Göre Yüzüstü Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir?

 Türk dil kurumuna göre yüzüstü kelimesinin yüz üstü şeklinde yazılması yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Doğru yazılışı ise yüzüstü olarak ifade edilebilir.