SözlükTipik Ne Demek? Tipik Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tipik Ne Demek? Tipik Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

15.08.2021 - 05:31 | Son Güncellenme:

Bir kişi ile edilen sohbet sırasında veya televizyon kanalları ya da internet adreslerinde yaygın olarak kullanılan bazı kelimeler bulunmaktadır. Bu tür kelimelerden birisi de tipik kelimesidir. Tipik kelimesi günümüzde sıkça kullanılsa da kelimenin anlamı ve kökeni çoğu kişi tarafından bilinmemektedir. Tipik ne demek? Tipik TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Tipik Ne Demek Tipik Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Tipik kelimesinin kökeni Fransızcadır. Fransızca typique kelimesinden türetilerek dilimizde yer almış olan tipik kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. Bunlar arasında tipik çok özgün olan kişi demektir.

Tipik Ne Demek?

Günlük hayat içinde insanlar arasında en fazla kullanılan yabancı kökenli kelimelerden birisi de tipik kelimesidir. Tipik kelimesi oldukça fazla duyulsa da kelimenin gerçek anlamı genel olarak bilinmemektedir. Tipik kelimesi çok özgün olan biri demektir. Öte yandan tipik, bir kimseyi veya nesneyi niteleyen, karakteristik anlamına geliyor.

Tipik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Çeşitli kelimelerin detaylı olarak bilgilendirmesinin yapılmasını sağlayan TDK sözlük sitesi aynı zamanda tipik kelimesi içinde bu bilgilendirmeleri sağlamaktadır. TDK sözlük sitesinde tipik kelimesinin anlamları şöyledir:

- Bir kimseyi veya nesneyi niteleyen, karakteristik.
- Çok özgün olan.