SözlükTerbiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Terbiyeli Kime Denir?

Terbiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Terbiyeli Kime Denir?

07.12.2021 - 17:12 | Son Güncellenme:

İnternet sitelerinde ve televizyonlarda her insanın görebileceği farklı kelime çeşitleri vardır. Terbiye sözcüğü de oldukça sık görülen bir kelimedir. TDK sözlük anlamları bakımından terbiye sözcüğü oldukça merak ediliyor. Terbiye kelimesinin günümüzde hangi anlamları taşıdığı ve kullanıldığı detaylarıyla öğrenilmek isteniyor. Terbiye nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Terbiyeli kime denir tüm detayları ile sizler için derledik.

Terbiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Terbiyeli Kime Denir

 İnternet sitelerinde yer alan yazılar içerisinde terbiye sözcüğü çok görülebiliyor. Terbiye sözcüğü TDK'da, görgü anlamında kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda bazı yemeklerin suyunu koyulaştırma anlamına da sahiptir.

Haberin Devamı

 Terbiye Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Günümüzde pek çok kişinin kullanabileceği Türkçe kelimelerin bazı anlamları bulunuyor. Kelimelerin sahip olduğu anlamlar birden fazla olabiliyor. Terbiye kelimesi de farklı anlamları olan bir sözcüktür. TDK'ya göre görgü ve eğitim anlamlarında kullanılan bir sözcüktür.

 Terbiyeli Kime Denir?

 Terbiyeli kelimesinin hangi kişileri temsilen kullanıldığı merak ediliyor. Günümüzde terbiyeli sözcüğü kişiler için kullanılıyor. Görgülü olan insanlar, terbiyeli sözcüğüyle ifade edilebiliyor. Terbiyeli kelimesinin farklı diğer anlamları da bulunuyor.