31.01.2022 - 17:17 | Son Güncellenme:
Sote yapmak ya da sotelemek kavramları Fransızca kökenli kelimeler olmaktadır. Buna rağmen Türk mutfağında et ile yapılan tarifleri hazırlarken kullanılan bir kavram olmaktadır.
Sote Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?
Sote kelimesi anlam olarak tava içinde kızdırılmış bir yağa çeşitli et ve sebzelerin konulması suretiyle yapılan yemeklere verilen isim olmaktadır Türk Dil Kurumuna göre sote kavramı, küçük doğranmış et, tavuk, ciğer, böbrek vb. malzemelerin yağda kavrulduktan sonra domates, biber ve soğan eklenmesi ile yapılan bir yemeğin adı olarak açıklanmaktadır.
Sotelemek Ne Demek?
Eşit parçalara ayrılmış bir etin kavrulduktan sonra içine çeşitli sebzeler eklenerek karıştırılıp pişirildiği bir işlem olarak belirtilmektedir.