SözlükRükün Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Namazın Rükünleri Nelerdir?

Rükün Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Namazın Rükünleri Nelerdir?

14.04.2022 - 16:51 | Son Güncellenme:

İslami yönden Önemli olan bir kelime olması ile beraber rükün merak edilen sözcüklerden biridir. Peki, Rükün ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Namazın rükünleri nelerdir sizler için derledik.

Rükün Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Namazın Rükünleri Nelerdir

Namazla ilgili bir anlamı olması üzerine rükün sözcüğü Türkçe karşılığı kapsamında öne çıkar. Arapça kökenli bir kelime olarak aynı zamanda İslamiyet üzerinden Türkiye'de yerleşik şekilde değerlendirilir.

Haberin Devamı

Rükün Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

En çok merak edilen kelimelerden biri rükün sözcüğüdür. Bu sözcük Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olarak Türk Dil Kurumu kapsamında kelime anlamına sahiptir. Bununla beraber İslami düzenden taşımış olduğu namaz anlamı kapsamında da önemli bir yer tutar. Bu bağlamda TDK üzerinden anlamı ise şu şekilde öne çıkar;

- Eğilmek

Bu şekilde Yukarıdaki Türkçe anlamı ile beraber özellikle namazda bilinen bir ifadesi olduğunu söylemek mümkün. Bu bağlamda ise kıyam ve kıraattan sonra rükün gelir. Bunu aynı zamanda Namazda rükün tamamen farzdır. Okunuşu ve yazılışı kapsamında hem rükün olarak bilinir hem de rükun olarak ön plana çıkar. Namaz kılarken genel anlamıyla eğilmek olarak da ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

Namazın Rükünleri Nelerdir?

İslamiyet açısından ve namaz üzerinden ele alındığı zaman namazın rükünleri ön plana çıkar. Verilen bütün namaz rükünleri özellikle namaz kılarken düzgün bir şekilde yapılması gereken şartlar içerisinde yer alır.

 - Iftitah tekbiri

 - Kıyam

 - Kıraat

 - Rükü 

 - Secde

 - Kahide ahire

Bu şekilde sıralanması ile beraber namaz üzerinden gerekli şartları doğrultusunda ön plana çıkar ve uygulanır. Özellikle bir farz olması ile beraber aynı zamanda İslamiyet üzerinden namaz açısından önemli bir yere sahiptir. Türk Dil Kurumu eşliğinde ise kelime anlamı ile birlikte eğilmek olarak bilinir.