SözlükReplika Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Replika Telefon Nasıl Anlaşılır?

Replika Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Replika Telefon Nasıl Anlaşılır?

08.12.2021 - 03:49 | Son Güncellenme:

Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber Replika sözcüğü, dünya çapında ortak biçimde kullanılmaktadır. Aynı şekilde Türkçede de yaygın olarak kullanılan bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün. Peki Replika nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Replika telefon nasıl anlaşılır detayları ile derledik.

Replika Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Replika Telefon Nasıl Anlaşılır

İngilizce üzerinden tüm dünyaya yayılan Replika kelimesi, daha çok İtalyan kökenli bir sözcüktür. Aynı zamanda günümüzde Türkçeye artık yavaş yavaş yerleşmiş olan sözcükler içerisinde yer alır.

Replika Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Son dönemlerin en merak edilen kelimeleri içerisinde Replika gelmektedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman belli bir karşılık ile ön plana çıkıyor.

- Kopya
- Birebir aynı

Bu şekilde yukarıda verilen farklı kelime ve kelime grupları ile beraber replika sözcüğü ifade edilir. Özellikle telefonlar ile beraber birçok farklı durum üzerine replika kelimesi kullanılmaktadır. Yazılışı ve okunuşu üzerinden dünya çapında ortak biçimde aynı anlam ile değerlendirilir.

Replika Telefon Nasıl Anlaşılır?

Replika telefon aynı zamanda sahte telefon olarak ifade edilmektedir. Bu tür telefonların sahte olup olmadığını anlamak için iPhone ile Samsung gibi markaların kendine özgü yöntemleri bulunur. Telefonların arama kısmına gelmek suretiyle, *#7353# tuşlamak suretiyle arama gerçekleştirilir. Böylece kişinin karşısına telefonun özelliklerini gösteren bir ekran çıkmıyorsa, o vakit telefonun sahte olduğu anlaşılır. Böylece birçok işi almış olduğu telefonun gerçek olup olmadığını öğrenmektedir.