SözlükPulsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pulsarlar Nasıl Oluşur, Ne İşe Yarar?

Pulsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pulsarlar Nasıl Oluşur, Ne İşe Yarar?

12.01.2022 - 01:29 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmasına rağmen anlamı bilinmeyen birçok kelime yer almaktadır. Pulsar kelimesi de dilimizde kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Pulsar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Pulsarlar nasıl oluşur, ne işe yarar? Pulsar kelimesinin anlamı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Pulsar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Pulsarlar Nasıl Oluşur, Ne İşe Yarar


Pulsar kelimesi, kalp gibi atan anlamına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Pulsar aynı zamanda atarca anlamına da gelen bir kelime olarak ifade edilebilir. Belirli aralıklar ile elektromanyetik ışıma yapan nötron yıldızları pulsar olarak bilinmektedir.

Pulsar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Pulsar kelimesinin uzay ve astronomi ile ilgili bir terim olduğunu söylemek mümkündür. Pulsar, hızla dönen ve güçlü manyetik alana sahip nötron yıldızı yapısında olan ve radyo dalgaları yayan kaynak olduğu söylenebilir.

Pulsarlar Nasıl Oluşur, Ne İşe Yarar?

Süpernova patlaması sonucu parçalanan bir yıldızın merkezinin kendi üzerine çökmesi durumunda pulsarlar oluşmaktadır. Pulsarların, uzaya enerji yayan sistemler olduklarını söylemek de mümkündür. Uzaya radyo dalgaları gönderen nötron yıldızlarıdır.