SözlükPostgraduate Ne Demek, Türkçesi Nedir? Postgraduate Master Farkları Nelerdir?

Postgraduate Ne Demek, Türkçesi Nedir? Postgraduate Master Farkları Nelerdir?

24.08.2022 - 23:09 | Son Güncellenme:

Postgraduate kelimesi Türkçe içerisinde de akademik alanda kullanılan sözcüklerden biridir. Doktora ve master yapma anlamlarına gelen bu kelime özellikle İngiltere içerisinde lisansüstü eğitim alma ve bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlama olarak ifade edilmektedir. Bu lisans eğitimi için ülkede 6 ay kalma durumlarından biridir. Üstelik hem diploma alma hem de bu ülkede iş imkanına sahip olmak için bu kelime kullanılmaktadır. Postrgaduate ne demek, Türkçesi nedir ve master farkları nelerdir hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Postgraduate Ne Demek, Türkçesi Nedir Postgraduate Master Farkları Nelerdir

Postgraduate kelime anlamı ile lisansüstü programı anlamına gelmektedir. Bu kelime özellikle yurtdışında kullanılan PHD teriminin karşılığı olarak da savunulmaktadır. Postgraduate ile eğitimi bir üst seviyeye taşımak ve master yapmak mümkün hale gelmektedir. Bu program kapsamında çeşitli kısıtlamalar da bulunmaktadır. Özellikle az kişinin kabul edilmesi ile Postgraduate Studies programı detayları da öğrencilere açıklanmaktadır. Eğitim kapsamlı olarak verilmektedir.

Haberin Devamı

 Postgraduate Ne Demek ve Türkçesi Nedir?

 Postgraduate kelimesi Türkçe karşılığı lisansüstü eğitim ya da doktora anlamlarına gelmektedir. Mezun olunan bölümlerin farklı dallarına geçiş yapma olarak da bilinmektedir. Bu programa dahil olmak isteyen kişiler ilk olarak mezun olmalıdır. Yalnızca diploma sahibi olan kişilere verilen programlardan biridir.

 Postgraduate Master Farkları Nelerdir?

 Master ve doktora eğitimlerini kapsamaktadır. PG olarak kısaltılan bu kelime tüm dalların ve programların genel adı olarak bilinmektedir. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin tümünü içermektedir.