SözlükPerformans Nedir? Performans Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Performans Nedir? Performans Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

31.08.2021 - 13:00 | Son Güncellenme:

Performans kelimesi, günlük hayatta çok sık kullanılan be sık duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Aynı zamanda performans kelimesinin kökeni de çok merak ediliyor. Performans kelimesini ilk defa duyan kişiler arama motorlarında bu kelimenin anlamını arıyor. Performans nedir sizler için derledik.

Performans Nedir Performans Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

 Performans kelimesi, günlük hayatımızda çok sık duyduğumuz ve kullandığımız kelimeler arasında yer alıyor. Performans kelimesi, hem sosyal yaşamda hem de günlük hayatta çok kullanılan kelimeler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 Performans Nedir?

 Performans, uzun yıllardan beri dilimizde olan ve sık duyduğumuz kelimeler arasında yer alıyor. Özellikle de çalışma hayatında ve sporla ilgili konularda çok geçen bu kelime, Fransızcadan dilimize geçmiştir. Performans aynı zamanda başarı demektir.

 Performans TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Performans kelimesi, dilimizde en çok kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Performans, pek çok farklı cümle içinde kullanılabilen bir kelimedir. Performans kelimesinin TDK’daki sözlük anlamı ise başarı demektir. Performans, özellikle de bir konudaki başarının anlatılması ile ilgili kurulan cümlelerde sıkça kullanılıyor. Performansın yerine başarı kelimesi de kullanılabiliyor.