SözlükPençe Ne Demek? Pençe Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Pençe Ne Demek? Pençe Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

12.01.2022 - 12:46 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılmakta olan birçok çeşitli kelime olduğu bilinmektedir. Pençe kelimesi de konuşmalar sırasında sıklıkla karşılaşılabilmekte olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Pençe ne demek? Pençe TDK sözlük anlamı nedir? Pençe kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre sahip olduğu anlamı detayları ile derledik.

Pençe Ne Demek Pençe Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Pençe kelimesinin yırtıcı hayvanların tırnaklarını belirtmek için kullanılmakta olan bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Pençe özellikle yırtıcı kuş veya vahşi hayvan eli manasına gelmekte olan bir kelime olarak ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Pençe Ne Demek?

 Pençe kelimesi dilimizde oldukça fazla karşılaşılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Pençe kelimesinin yırtıcı hayvanların veya yırtıcı kuşların tırnaklarını ve ellerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir kelime olduğu ifade edilebilir.

 Pençe TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Pençe kelimesinin Türk dil kurumuna göre sahip olduğu anlam; dört ayaklı yırtıcı hayvanların ön ayaklarının, yırtıcı kuşların ayaklarının parmaklarıyla tırnakları olarak bilinmektedir. Pençe kelimesinin dilimize Farsça dilinden geçtiği de söylenebilir. Aynı zamanda pençe; etkisinden kurtulmak olanaksız, etkisi çok olan güç olarak da ifade edilebilir.