SözlükNazogastrik Sonda Nedir, Ne İşe Yarar? Nazogastrik Sonda Hangi Durumlarda Uygulanır?

Nazogastrik Sonda Nedir, Ne İşe Yarar? Nazogastrik Sonda Hangi Durumlarda Uygulanır?

26.05.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Önemli tıbbi cihazlardan biri nazogastrik sondadır. Özellikle mide içeriğini boşaltmak adına kullanılır. Aynı zamanda gerekli sağlıkla ilgili durumlarda beslenmeyi sağlamak amaçlı ön plana çıkar. Nazogastrik sonda nedir, ne işe yarar? Nazogastrik sonda hangi durumlarda uygulanır? İşte bu alet üzerine detaylar.

Nazogastrik Sonda Nedir, Ne İşe Yarar Nazogastrik Sonda Hangi Durumlarda Uygulanır

 Farklı sebeplerden dolayı yaşanan sağlık problemleri karşısında nazogastrik sonda kullanılır. Bunun ne işe yaradığı ise pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir.

Haberin Devamı

 Nazogastrik Sonda Nedir?

 Mide içeriğini boşaltmak ve beslenmeyi sağlamak için gerekli durumlarda kullanılan cihaz nazogastrik sonda olarak ifade edilir. Özellikle bilinci kapalı hastada aspirasyonu önlemek amaçlı önemli bir yer tuttuğunu söylemek mümkün. Bir boru aracılığı ile burundan mideye doğru geçiş yapması ile beraber, hastanın bilinci kapalı iken gerekli işlemlerin yapılmasına olanak vermektedir.

 Nazogastrik Ne İşe Yarar?

 Yaşanabilecek olası sağlık sorunlarına karşı midenin boşaltılmasını sağlamak amaçlı nazogastrik sonda kullanılır. Bu doğrultuda hastanın kapalı bilinci üzerinden aspirasyon önlemesi de gerçekleşmiş olur. Aynı zamanda pasta bu şekilde beslenme imkanı elde etmektedir. Özellikle hakkını bilinci kapalı iken cihazın çok daha etkin bir şekilde kullanma imkanı verdiğini söylemek gerekir.

Haberin Devamı

 Nazogastrik Sonda Hangi Durumlarda Uygulanır?

 Özellikle hastanın bilinci kapalı iken nazogastrik sonda ne kullanıldığını ifade etmek mümkün. Burundan mideye doğru geçirilen bir boru sistemi vasıtasıyla, gerekli işlemler uzman doktor kontrolü altında gerçekleşmektedir. Bu sayede hastanın hayati tehlikesi ortadan kaldırılır.