SözlükMinare Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Camilerde Minare Sayısı Neyi İfade Eder?

Minare Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Camilerde Minare Sayısı Neyi İfade Eder?

04.11.2021 - 14:56 | Son Güncellenme:

Minare kelimesi dilimizde oldukça fazla karşılaşılabilecek olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Siz de günlük hayatınız içerisinde minare kelimesi ile sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Minare ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Camilerde minare sayısı neyi ifade eder? Minare kelimesinin ne anlama geldiğiyle ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgileri sizler için derledik.

Minare Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Camilerde Minare Sayısı Neyi İfade Eder

 Minare kelimesinin Arapça kökenli bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Minare kelimesi caminin yapısı ile ilgili olarak bilinmekte olan bir kelimedir. 

Haberin Devamı

 Minare Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Minare kelimesi, camilerde, namaz zamanının geldiğini bildirmek için müezzinin çıkıp ezan okuduğu kısım olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda minare kelimesi camilerde bulunan yüksek ve ince yapı olarak bilinmektedir. 

 Camilerde Minare Sayısı Neyi İfade Eder?

 Camilerde bulunan minare sayıları farklılık gösterebilmektedir. Camilerde iki, dört veya altı minare bulunabilmektedir. Genel olarak camilerde 2 veya 4 minare kullanıldığı görülmektedir. Minareler yüksek bir kısımdan ezan okunarak herkesin duyabilmesi amacı ile inşa edilmesi esas olan mimariler olarak da ifade edilebilir.