Sözlük Markaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Markaj Altına Almak Nedir?

Markaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Markaj Altına Almak Nedir?

23.10.2021 - 03:47 | Son Güncellenme:

Türkçede en çok bilinen ve yaygın kullanılan sözcüklerden biri olarak markaj kelimesi yer alır. Tabii aynı zamanda bu kelimenin tam olarak ne anlama geldiği de merak edilen konular içerisinde bulunmaktadır. Peki Markaj ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Markaj altına almak nedir tüm detayları ile derledik.

Markaj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Markaj Altına Almak Nedir

Fransızca kökenli bir kelime olarak öne çıkan markaj sözcüğü, aynı zamanda Türkçede yerleşik olarak bulunur. Özellikle halk arasında futbol başta olmak üzere değişik spor dalları konusunda kullanılan bir kelime olarak öne çıkar.

Markaj Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı vakit markaj kelimesi farklı biçimlerde ifade edilir.

- Tutma
- Adam tutma

Bu şekilde yukarıdaki temel anlamları kapsamında öne çıkan bir sözcüktür. Daha genel anlatım ile herhangi bir kişiye gözetim altına alma ve ona odaklanma gibi bir anlama geldiğini söylemek mümkün olabilir.

Markaj Altına Almak Nedir?

Değişik alanları üzerinden markaj altına almak kelimesini ifade etmek gerekir. Örneğin spor açısından oyuncu tutmak ya da onu perde demek olarak ifade edilir. Yani onun saha içerisindeki hareketlerini kısıtlamak olarak da anlatmak mümkün. Aynı zamanda bir kişinin hareketlerini engelleyici ve kısıtlayıcı biçimde yakından izlemek, ne yaptığını gözlemek olarak anlatabilir. Bu tanımlar üzerinden kısaca markacı almak kelimesi Türkçede çok fazla değerlendirilir. Taşıdığı anlam ile beraber tek başına veya cümle içerisinde de kullanılabilir.

Yazarlar