SözlükKrapon Kağıdı Nedir, Ne İşe Yarar? Grafon Kağıdı Nerelerde Kullanılır?

Krapon Kağıdı Nedir, Ne İşe Yarar? Grafon Kağıdı Nerelerde Kullanılır?

14.09.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Farklı yerlerde farklı amaçlar ile kullanılan birçok kağıt çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birisi de krapon kağıdıdır. Özellikle el işi derslerinde çok sık kullanılan bu kağıt türü farklı yerlerde de kullanılır. Krapon kağıdı nedir, ne işe yarar? Grafon kağıdı nerelerde kullanılır? İşte, krapon kağıdı hakkında merak edilen detaylar.

Krapon Kağıdı Nedir, Ne İşe Yarar Grafon Kağıdı Nerelerde Kullanılır

Krapon kağıtları kolay bir şekilde katlanabilen ve esneyebilen kağıtlar olduğu için pek çok şeyde kullanılmaktadır. Ayrıca bu kağıtlara makas ile kesip şekil verebilmek de mümkündür.

Haberin Devamı

 Krapon Kağıdı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Krapon kağıdı kolay katlanan ve kolay şekil verilen bir kağıt türüdür. Buruşuk bir görünüme sahip olan krapon kağıt ile kolay şekiller verilebilmektedir. Buruşuk şekli sayesinde de verilen şekilleri koruyabilmektedir. Bu kağıt genellikle el işi derslerinde kullanılan bir kağıt türüdür. Yumuşak kağıt dokusu ve canlı renkleri ile süslemelerde çok sık kullanılmaktadır. Kağıttan farklı tasarımlar geliştirmek isteyen kişiler krapon kağıtlarını kullanmaktadır. Özellikle çocukların el becerilerini geliştirmek için el işi çalışmaları bu kağıtlar ile yapılmaktadır. 

 Krapon kağıtların özelliği esneme, bükme ve değişik tarzda katlama gibi başka hiçbir kağıdın yapamayacağı şekiller oluşturma yeteneğine sahip olmasıdır. Üzeri tırtıklı kraponlar farklı renkler ve baskılar ile üretilmektedir. İlkokul ve okulöncesi çocukların motor gelişimleri için tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

 Grafon Kağıdı Nerelerde Kullanılır?

 Grafon kağıdı doğum günü oda süslemeleri, okul öncesi etkinliklerde veya 23 Nisan gibi özel günlerin etkinliklerinde süslemelerde kullanılmaktadır. Basit el sanatlarının yapıldığı ortamlarda kullanılabilen bu kağıtlar kolay şekil aldığı için çocukların etkinliklerinde sıklıkla tercih edilmektedir.