SözlükKonsol Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Konsol Ne İşe Yarar?

Konsol Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Konsol Ne İşe Yarar?

17.02.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

İnsanlarda ilk defa duyduğu kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü vardır. Konsol gibi kelimelerin de ne anlama geldiği ister istemez merak edilir. Bizde Konsol ne demek? Konsol TDK Sözlük Anlamı Nedir? Ne işe yarar sizler için derledik​​​​​

Konsol Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Konsol Ne İşe Yarar

 ​​​​Gündelik yaşantımızda çokça karşımıza çıkan Konsol kelimesi anlam bakımından bilinmesi de aslında pek çok kişinin yaşam alanında mevcut. Çeşit çeşit seçenekleri ile her mekana uyum sağlayabilen kimi zaman dekoratif amaçlı kimi zaman yaşam konforu sunması sebebiyle sıklıkla kullanılır.

Haberin Devamı

Konsol Nedir? 

Konsol, genel olarak dikdörtgen şeklindeki geniş yüzeyli ve duvar kenarına yerleştirilen bir mobilya çeşididir. Kimi zaman çekmeceli ve dolaplı olabilen ve ayaklı bir üründür. Konsol modelleri duvara monte edilerek kullanılabileceği gibi, dört ayaklı seçenekleri de mevcuttur. 

Konsol TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

Konsol kelimesinin TDK sözlük karşılığı; "Duvar kenarına yerleştirilen, üzerine ayna gibi başka süs eşyası konulan, bölmeli mobilya" olarak geçer. Bununla birlikte diğer bir karşılığı ise "Yalnız yanındaki bir dayanak ile taşınan ve diğer bölümleri boşlukta olan yapı ögesi." şeklindedir.

Konsol Ne İşe Yarar? 

Konsol modelleri öncelikle dekorasyonda etkili bir depolama alanı sağlamak için kullanılır. Konsol modelleri genellikle yemek odalarında yemek takımlarını saklamak adına tercih edi