SözlükKelt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Keltler Kimlerdir?

Kelt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Keltler Kimlerdir?

06.01.2022 - 17:24 | Son Güncellenme:

Türkçede yer alan ancak anlamı pek bilinmeyen sözcüklerden biri olarak kelt kelimesi öne çıkıyor. Özellikle taşıdığı anlam ile belli başlı bazı yerler için verilen isim olarak ifade etmek mümkün. Peki, kelt ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Keltler kimlerdir tüm detayları ile derledik.

Kelt Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Keltler Kimlerdir

 En çok merak edilen ve internetten araştırılan kelimeler içerisinde kelt sözcüğü gelmektedir. Öne çıkan anlamı ile birlikte belli bir alan veya bölge için ifade edilir. Bununla beraber coğrafi bir yanı olduğunu söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

 Kelt Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman kelt kelimesi farklı sözcükler üzerinden anlam bulur.

 - Sulu

 - Otlu yer

 - Dere içi

 Bu şekilde yukarıdaki temel anlamları ile beraber kelt kelimesi öne çıkmaktadır. Bu şekilde ve benzeri birçok farklı yer adına aynı zamanda kelt kelimesi de kullanılmaktadır.

 Keltler Kimlerdir?

 Tarih öncesi döneme uzanan ve İlk çağ döneminde Avrupa'da yaşamış olan, günümüzdeki altı Ulustan oluşmuş halk keltler olarak bilinmektedir. Genel olarak 4000 yıl kadar önce Orta Avrupa'dan göç ederek gelmiş olan bir topluluk olduğunu da söylemek mümkün. Böylece Büyük Britanya Adaları, İspanya ile beraber Galya’ya yerleşmiş gruplardır. Bunlar ortak bir ulus olması ile beraber köklü bir tarihe sahiplerdir. Aynı zamanda isim olarak o dönemden günümüze kadar ulaşmış olan keltler olarak bilinirler.

 

Yazarlar