SözlükKatık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Katık Etmek Ne Demek?

Katık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Katık Etmek Ne Demek?

26.08.2022 - 15:00 | Son Güncellenme:

Katık kelimesi, dilimizde kullanıldığı bilinen kelimeler arasında yer almaktadır. Katık kelimesi, ekmekle karın doyurulması gerektiğinde ekmeğin yanında yenilen besinlere verilen isim olarak ifade edilebilir. Karın doyurmak için ekmeğin yanında yenilen zeytin, peynir gibi besinler katık olarak bilinmektedir. İşte, katık kelimesi hakkında merak edilenler.

Katık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Katık Etmek Ne Demek

 Katık kelimesi, halk dilinde ayran anlamına da gelmektedir. Ancak genel olarak ekmeğin yanında karın doyurmak için yenilen zeytin, peynir gibi bir yiyeceği ifade etmektedir. 

Haberin Devamı

 Katık Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? 

 Kişinin karnını, ekmekle doyurmak istemesi durumunda ekmeğin yanında yediği zeytin ve peynir benzeri yiyecekler için ekmeğe katık etmek şeklinde bir ifadenin kullanıldığı bilinmektedir. Katık kelimesinin sözlükte yer alan anlamı ise ekmekle karın doyurmak gerektiğinde yanında yenilen yiyecek olarak ifade edilebilir. 

 Katık Etmek Ne Demek?

 Karnını doyurmak için ekmek yerken, başka bir yiyeceği de ekmekle birlikte yemek, ekmeğe katık etmek olarak bilinmektedir. Ekmeğin yanında başka bir yiyecek de yenilmesi durumunda katık etmek şeklinde söylenmesi mümkün olmaktadır. Ekmeği tek başına yememek, ekmekle birlikte başka yiyeceklerde yemek demektir.