Sözlükİmleç Nedir? İmleç Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

İmleç Nedir? İmleç Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

23.10.2021 - 02:45 | Son Güncellenme:

Bilgisayar kullananların çoğunun bildiği imleç kelimesinin anlamı herkes tarafından doğru bir şekilde bilinmemektedir. İmleç kelimesinin anlamı için herkes farklı bir şeyi ifade etmektedir. Bu nedenle imlecin gerçek anlamını insanlar merak etmektedir. İmleç nedir? İmleç kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için imleç ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

İmleç Nedir İmleç Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

İmleç kelimesinin anlamı bilgisayarda yazılacak yerleri gösteren işaretçi olarak bilinmektedir.

İmleç Nedir?

İmleç kelimesi genel olarak bilgisayardan bilinen bir kelimedir. İmleç kelimesinin anlamı elektronik cihazların ekranında bir yeri işaretlemek için bir şeyi seçmek için fare, klavye veya dokunmatik olarak hareket ettirilebilen semboldür. İmleç sembolleri uygulamalara göre değişebilmektedir. Yazı sayfasında I harfine dönüşürken bilgisayar ekranında ok işareti olarak gözükmektedir.

İmleç TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İmleç kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlam çıkmaktadır. İmleç kelimesinin TDK sözlük ilk anlamı Fiziksel bir olayı kendiliğinden tespit edip çizen araç, kaydedici olarak verilmiştir. İmleç kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci anlamı Konumu genellikle klavye veya fare ile denetlenen, ulaşılacak verinin yerini, yazılacak veya düzeltilecek bölümleri gösteren işaretçi olarak verilmiştir.