Sözlükİfraz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tapuda İfraz İşlemi Nasıl Yapılır?

İfraz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Tapuda İfraz İşlemi Nasıl Yapılır?

23.10.2021 - 02:41 | Son Güncellenme:

İfraz kelimesi dilimizde oldukça fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Sürekli olarak karşılaşılan ifraz kelimesinin ne anlama geldiği ise çok fazla araştırılmaktadır. İfraz nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Tapuda ifraz işlemi nasıl yapılır? Tapu işlemleri sırasında karşılaşılan ifraz kelimesinin ne anlama geldiğiyle ilgili detayları derledik.

İfraz Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Tapuda İfraz İşlemi Nasıl Yapılır

İfraz kelimesi sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Özellikle tapu işlemleri esnasında ifraz kelimesi ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. Taşınmazların imar planları ile ilgili olarak kullanılan bir kelime olduğunu söylemekte mümkündür. İfrazın kelime anlamı ise ayırmak olarak bilinmektedir.

İfraz Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

İfraz kelimesi, bir kişinin sahip olduğu gayrimenkulleri satmak istemesi durumunda öncelikli olarak yapılması gereken işlemi ifade etmektedir. Tapu üzerinde tek parsel olarak kayıtlı olan gayrimenkullerin ayırma işlemi ifraz olarak bilinmektedir.

Tapuda İfraz İşlemi Nasıl Yapılır?

Tapuda ifraz işlemi yapılması için öncelikli olarak Tapu Kadastro Müdürlüğüne giderek başvuru yapılması gerekmektedir. Gerekli olan harçların ödenmesine bağlı olarak kabul edilmesinden sonra tapu ayırma işlemi gerçekleşmektedir.