SözlükHareli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hareli Göz Ne Demek?

Hareli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hareli Göz Ne Demek?

25.08.2022 - 02:53 | Son Güncellenme:

Hareli olan kelimesi, haresi olan anlamı taşımaktadır. Hareli kelimesi, hare kelimesinden türetilmiştir. Harenin de birçok anlamı bulunmaktadır. Peki, hareli ne demek? Hareli TDK sözlük anlamı nedir? Hareli göz ne demek, sizler için merak edilen detayları derledik.

Hareli Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hareli Göz Ne Demek


Hareli, canlıda veya nesnelerde görülen parlak çizgiler anlamına gelmektedir. Üzerinde dalgalı çizgiler bulunan kumaş da hareli adını almaktadır. Farsça bir kelime olduğundan, dilin sadeleşmesi ile birlikte hareli kelimesinin kullanım oranının azalmış olduğu görülmektedir.

Hareli Ne Demek?

Bazı nesneler ve canlılar üzerinde dalgalanır gibi görünen ince parlak çizgiler, hareli olarak adlandırılmaktadır. Kağıt, demir ve kumaş gibi nesnelerde dalgalı çizgiler damar damar gözükmektedir.

Hareli TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Hareli kelimesinin TDK sözlük anlamı haresi olan olarak geçmektedir. Tek bir anlamı bulunduğundan, herkes aynı anlamda hareli kelimesini kullanmaktadır.

Hareli Göz Ne Demek?

Göz çevresinde belirgin siyah çerçeve, hareli göz olarak isimlendirilmektedir. Gözün hareli olması için göz çevresinde kalın veya ince çizgilerin olması gerekmektedir. Hareli göze sahip olmayanlar, göz yapılarına uygun hareli lens satın almaktadır.