SözlükFizyonomi Nedir, Nasıl Yapılır? Fizyonomi Örnekleri...

Fizyonomi Nedir, Nasıl Yapılır? Fizyonomi Örnekleri...

13.09.2022 - 16:34 | Son Güncellenme:

Fizyonomi, yüz okuma sanatı demektir. Fizyonomi ile insanların yüz, kaş, burun şekillerine göre onların karakterini bulmak mümkündür. Her ne kadar fizyonomi net bir sonuç vermese de insanlar hakkında fikir sahibi olmaya yarar. Fizyonomi nedir ve nasıl yapılır sizler için derledik.

Fizyonomi Nedir, Nasıl Yapılır Fizyonomi Örnekleri...

 Fizyonomi, insanların yüz ifadelerini ve yüz şeklini yorumlayan bir tekniktir. Bu sayede insanlar kendileri ve çevresindeki kişiler hakkında bilgi sahibi olabilir. 

Haberin Devamı

 Fizyonomi Nedir, Nasıl Yapılır?

 Fizyonomi diğer adıyla yüz okuma olarak da bilinen bir tekniktir. Yüz okuma, çağdaş yaşamda sürekli olarak ihtiyaç duyulan bir araçtır. Özellikle de insan ilişkilerinin başarılı yürütülmesi için fizyonomi önemlidir. Yüz analizi yüz izlerini, yüz şeklini, ifadelerini ve hatlarını inceleyerek hem kendimizi hem de başkalarını tanımamızı sağlar. Her ne kadar karşımızdakini yalnızca yüzüne bakarak tanımak mümkün olmasa da bu bize bir fikir verebilir.

 Fizyonomi yani yüz okuma istatistiklere dayanmaktadır ve gözlem ile yapılır. Burada amaç özellikle insanları tanımak ve karakterlerini çözümlemektir. Fizyonomi, bir terim olarak Yunanca physis (doğa) ve gnomon (yorum) kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşmuştur. Fizyonomi, doğa yasası demektir.

Haberin Devamı

 Fizyonomi Örnekleri

 Fizyonomi yapmak için öncelikle yüz okuma alfabesi hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Örneğin alnı geniş olan kişilerin hayal gücü yüksek ve entelektüel kişiler oldukları söylenir. Alnı dar olanlar dakik olurken yuvarlak olanlar ise çabuk sinirlenen kişilerdir. Kaşlara bakarak yüz okumak isteyenler için ise kalkık kaş hırslı kişiliği, uzun kaş ise güçlü kimseyi ifade eder. Kaşları aşağı doğru olan kişiler hoşgörüsüz ve ters kimseler olarak yorumlanır. Gözleri büyük olanlar sözüne güvenilir, küçük olanlar iradesi düşük, orta boyutta olanlar ise asil karakterli olur. Göz rengi gri olanlar sadık, yeşil olanlar doğru karar veren, koyu mavi ya da kahverengi olanlar ise ciddi ve güvenilir olurlar.