SözlükDağarcık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kelime Dağarcığı Nasıl Geliştirilir?

Dağarcık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kelime Dağarcığı Nasıl Geliştirilir?

02.06.2022 - 12:58 | Son Güncellenme:

Bir kişinin bildiği ve kullandığı, aynı zamanda bir dilde yer alan sözler bütünü dağarcık olarak bilinir. Genelde kelime dağarcığı olarak bilinir ve kişinin, ne kadar yüksek oranda kelime bildiği ile alakalıdır. İşte kelime dağarcığı hakkında ayrıntıları derledik.

Dağarcık Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Kelime Dağarcığı Nasıl Geliştirilir

Kısaca kelime haznesi dağarcık sözcüğü üzerinden ifade edilir. Herhangi bir dil üzerinde kişinin bilmiş olduğu kelime zenginliği olarak da anlatmak mümkün. Aynı zamanda yine dilde bulunan sözler bütünü olarak ön plana çıkar.

Haberin Devamı

 Dağarcık Ne Demek?

 Bir dilde kullanılan ya da bir kişinin bilmiş olduğu, kullandığı sözlerin bütünü dağarcık kelimesi ile aynı anlamdadır. Örneğin kişi ya da kişilerin Türkçe üzerinden kelime dağarcığını gösterir. Yani ne kadar çok kelime bildiği üzerine bilgi sağlar.

 Dağarcık TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman kısaca dağarcık kelimesi, kelime haznesi şeklinde anlatılabilir. Türkçeye yerleşmiş olan kelimeler içerisinden kişinin ne kadar çok kelime bildiğini ifade eder. Aynı zamanda o dil üzerindeki sözler bütünü olarak ele alınır.

 Kelime Dağarcığı Nasıl Geliştirilir?

 Özellikle kitap okuma alışkanlığı kelime dağarcığını daha zengin hale getirme konusunda en önemli unsurlardan biridir. Tabii meraklı olmak ve ayrıca sözlüye bakma alışkanlığı edinmek de yine kelime dağarcığını yükseltebilir. Bulmaca çözmek ya da eş anlamlı kelimeleri bularak bunları incelemek, kelime dağarcığı konusunda önemli hususlar içerisinde bulunur. Tabii kelime oyunları oynamak yine pratik yoldan kelime dağarcığını yükseltme imkanı tanır.