SözlükBadana Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Badana Neden Yapılır?

Badana Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Badana Neden Yapılır?

29.06.2022 - 15:38 | Son Güncellenme:

Duvarları boyama amacıyla ele alınmış, sulandırılmış olan kireç ya da plastik boya badana anlamına gelmektedir. Halk arasında genel anlamı ile duvarlara yapılan boya şeklinde de dile getirilir. İşte badana kelimesi için öne çıkan ve merak edilen tüm detaylar.

Badana Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Badana Neden Yapılır

 Kısaca badana yapma İşi badana şeklinde bilinir. Bu doğrultuda plastik boya veya kireç kullanımı üzerinden, duvarları boyamak amacı altında değerlendirilir. Bu konuda özel bir karışım hazırlanır ve farklı renkler üzerinde boyama duvarlar için yapılır.

Haberin Devamı

 Badana Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Bina duvarları için fırça ve püskürtme yoluyla gereç ya da plastik boya kullanarak yapılan işlem badana olarak bilinir. Eski zamanlarda evler için kireç badana yöntemi kullanılırken, günümüzde pek çok farklı tasarım altında özel plastik boyalar yer almaktadır. Aynı zamanda bu konuda badana ile eş anlamlı olarak ifade edilebilecek duvar kağıtları da bulunuyor.

 Badana Neden Yapılır?

 Duvarların en çok daha güzel görünmesi hem de uzun süre sağlıklı şekilde kalabilmesi için badana yapılır. Özellikle Rutubet başta olmak üzere pek çok zararlının duvarlara etki etmemesi amaçlı ön plana çıkar.