SözlükApikal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Apikal Alan Neresi?

Apikal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Apikal Alan Neresi?

01.09.2022 - 15:43 | Son Güncellenme:

Vücut bölgeleri olarak da bilinen apikal, Canlıların vücutlarında farklı bölümlerinin kısımlarını gösterir. Bu konuda pek çok farklı bölüm ön plana çıkar ve isimlendirilir. Apikal kelimesi hakkında tüm detaylar.

Apikal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Apikal Alan Neresi

Herhangi bir hücre veya yapı ile organın üst bölümü apikal olarak ifade edilir. Aynı zamanda bu bölgelerin uç kısmı olarak da ön plana çıkar. Genel anlamı itibariyle ise vücut bölgelerinin farklı kısımları şeklinde değerlendirilir.

Haberin Devamı

Apikal Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu dahilinde herhangi bir hücre ve yapı ile organın üst kısmı şeklinde apikal kelimesi öne çıkar. Aynı zamanda vücut bölgelerinin farklı kısımları biçiminde değerlendirilir. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber tıp alanında değerlendirilen bir sözcüktür. Kökünü İngilizceden kesir ve gene anlamı uç kısım şeklinde kullanılır.

Apikal Alan Neresi?

Apikal alan yüzeye bakan uç kısım şeklinde öyle çıkar. Özellikle yapılar ve hücreler ile organların üst kısımları ile uç kısımları şeklinde bu alan apikal alan şeklinde değerlendirilir. Genel olarak tıp alanı üzerinde vücudun farklı bölümleri kapsamında kullanılan bir terimdir.