SözlükAntisemitizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Antisemitik Kime Denir?

Antisemitizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Antisemitik Kime Denir?

09.06.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Antisemitizm, Yahudi ırkına karşı duyulan nefreti, önyargıyı, düşmanlığı ve ayrımcılığı ifade etmektedir. Üstelik bu terimin ilk kullanılmaya başlandığı zamanda semavi dinlerine karşı bir düşmanlık olarak nitelendirildiğini söylemek de mümkün olmaktadır. İşte merak edilen tüm detaylar.

Antisemitizm Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Antisemitik Kime Denir

Tarih boyunca antisemitizm farklı anlamlara gelecek şekillerde kullanılmıştır. Antisemitizm terimi ilk kullanılmaya başlandığı dönemlerde semavi dinlere karşı ve Sami halklarına karşı olan düşmanlığı ifade etmek için kullanılmaktaydı. Ancak sonrasında antisemitizm teriminin anlam kayması yaşadığı ve Yahudi düşmanlığı manasına geldiğini söylemek mümkündür. 

Haberin Devamı

Antisemitizm Nedir, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Antisemitizm, ilk başlarda ırkçı bir hareket olarak başlamış olsa da sonrasında din karşıtlığı manasında kullanılmaya başlamıştır. Dünya genelinde ise birçok kurum antisemitizmi nefret suçu olarak tanımlamaktadır. Kelimenin sözlük anlamı ise Yahudilere karşı düşmanca duyguların beslenmesi olarak bilinmektedir. 

Antisemitik Kime Denir?

Antisemitik, Yahudi düşmanlığı yapan kişileri ifade etmek için kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Aynı zamanda Yahudilere karşı ayırt edici önlemlerin alınmasını isteyen kişileri de ifade etmektedir. Antisemitik kelimesinin antisemitizm düşüncesini benimseyen kişiler için kullanıldığı da söylenebilir.