SözlükAçık Sistem Nedir? Açık Sistem Yönetim Modeli Ne Demek, Nasıl Uygulanır?

Açık Sistem Nedir? Açık Sistem Yönetim Modeli Ne Demek, Nasıl Uygulanır?

09.07.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

Açık sistem, yönetimde kullanılmakta olan bir tür strateji olarak bilinmektedir. Bir örgütün analiz edilmesinde en önde gelen yöntemlerden birisi olarak ifade edilebilir. Bir sistemde veya parçaları oluşturacak olan bütünlerde, sistemin büyütülmesi veya yenilenmesi amacıyla bir takım enerjilerin ve malzemelerin etkileşime girilmesi olarak bilinmektedir. İşte, açık sistem hakkında merak edilen tüm detaylar.

Açık Sistem Nedir Açık Sistem Yönetim Modeli Ne Demek, Nasıl Uygulanır

 Açık sistem ifadesi, bir sistem ve sistemin yenilenmesi veya değiştirilmesine bağlı olarak gerçekleşen etkileşim olarak bilinmektedir. Açık sistem denildiği zaman insan gibi canlı bir organizma olduğunun anlaşılması da doğru olacaktır. Örgütsel analiz ise, açık sistemin en temel kavramlarından birisi olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

 Açık Sistem Nedir? 

 Açık sistem, örgütsel analizin kavramlarından birisidir. Büyük ve halka açık bir şirketin kaynak alarak veya farklı şekillerde çevresiyle iletişime girmesi sonucunda bir açık sistem etkileşimden söz edilmesi mümkün olmaktadır. Açık sistemlerin negatif bir entropisi olduğu da bilinmektedir. 

 Açık Sistem Yönetim Modeli Ne Demek, Nasıl Uygulanır?

 Açık sistem yönetim modelinde şirketin çevresi ile etkileşiminin artmasının ve ilişkilerin karmaşıklaşmasının ardından kullanılmaya başlanıldığı bilinen bir sistem olarak ifade edilebilir. Açık sistemin etkin bir şekilde gerçekleşmesi için, kuruluş içerisinde çevreye akan kaynaklarının kontrolünün doğru bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Kaynakların doğru bir şekilde yönetilmesi, açık sistem için son derece önemlidir. Yönetimin önemli bir parçasını oluşturan açık sistem yönetim modeli, çevreye akan kaynakların yönetilmesi ile mümkün olmaktadır.