15.03.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:
Dünyanın neresinde olursa olsun başlatılan akımların çoğu amacına ulaşmaktadır. Özellikle insanlar için yararlı ve mantıklı olan akımlar daha çok ilgi çekmektedir. Slow food akımında ortaya çıktığı ilk günden bu yana ilgi görmeyi başarmıştır
Slow Food Akımı Nedir?
Bilindiği üzere yemek kültürü içerisinde fast food alışkanlığı bulunmaktadır. Bu yemek alışkanlığında hızlı ve ayaküstü atıştırmalık ön planda yer almaktadır. Slow food akımı ise bunun tam tersi bir yönde ilerlemektedir. Yani bu akımda geleneksel ve sağlıklı ürünler ön planda yer almaktadır. Ayrıca beslenirken acele edilmemesi ve anın tadını çıkarmak gerektiği bu akımda yer almaktadır.
Slow Food Amaçları ve Örnekleri Nelerdir?
Slow food belirli amaçlar doğrultusunda başlatılan bir akım olmuştur.
Amaçları:
- Sağlıksız gıdalardan uzak durmak,
- Katkısız ve doğal ürünler ile beslenmek,
- Geleneksel ve coğrafi tescilli ürünleri tanımak,
- Acele etmeden doğru bir şekilde beslenme alışkanlığı kazanmak.
Örneğin bir yöreye ait olan katkısız ekmeği tüketmek diğer ekmekleri tüketmekten daha doğrudur. Burada önemli olan slow food akımına göre sağlıklı, temiz ve uygun şartlarda üretilmiş olan ürünlerle beslenmektir.