EğitimSığır Nedir, Hangi Hayvana Denir? Sığır, Dana, İnek Aynı Şey Mi, Farkları Neler?

Sığır Nedir, Hangi Hayvana Denir? Sığır, Dana, İnek Aynı Şey Mi, Farkları Neler?

31.05.2022 - 01:45 | Son Güncellenme:

Sığır ve inek farklı türlerde hayvanlardır. Yaşa göre bu cinse isim verilmektedir. İneklerin 2 yaşına gelmiş olmasına ve daha büyük olmasına sığır denilmektedir. Dana ineğin küçük halidir. 6 ila 15 aylık olan ineklere dana adı verilmektedir. Sığır, inek ve dana kimi zaman karıştırılabilmektedir. Bu hayvanlar tamamen cinsinden ayrı olarak yaşlarına göre sınıflandırılmaktadır. İnek 2 yaşını doldurmuş dişi sığırlara verilen addır. Sığır nedir, hangi hayvanlara denir ve sığır, dana, inek aynı şey mi ayrıntıları ile derledik.

Sığır Nedir, Hangi Hayvana Denir Sığır, Dana, İnek Aynı Şey Mi, Farkları Neler

 Sığır bir çeşit büyükbaş hayvandır. Sığırların farklı türleri bulunmaktadır. Bu türler tamamen büyüklüğüne ve yaşına göre adlandırılmaktadır. Sığırın 2 yaşına gelmesine ve dişi olmasına inek denilmektedir. Aynı zamanda 6 aydan büyük 15 aydan küçük olan hayvanlara da dana denilmektedir. Büyükbaş hayvanların sınıfladırılmaları tamamen bulundukları yaşa bağlıdır.

Haberin Devamı

 Sığır Nedir ve Hangi Hayvanlara Denir?

 Sığır büyükbaş hayvanlara denilmektedir. İnek ve dana cinsinden olan bu hayvan büyükbaş hayvan çeşitlerinden biridir. Dana ve inek sığır türüne girmektedir. Dana ve inek bulundukları yaş ile beraber sığır türünden ayrılarak kendi türüne geçmektedir. 6-15 aylık olan sığırlara inek denilmektedir. İnek dişi olan sığırlara denilmektedir. 

 Sığır, Dana, İnek Aynı Şey mi ve Farkları Neler?

 Sığır, dana ve inek aynı hayvan türleri olup yalnızca yaşları ve cinsiyetleri farklıdır. 2 yaş ve üzeri olanlar dana dişi olanlar inektir.