29.03.2021 - 16:11 | Son Güncellenme:
Özellikle zamanımızda siber suçlar çokça duyulur hale geldi. Siber saldırılar, fidye yazılımları, siber suçlar, ddos saldırıları günümüzde çok fazla meydana gelmektedir. Çoğu şirket ve kişi bu siber saldırılardan nasibini alabilmektedir.
Siber Güvenlik Nedir, Neden Gereklidir?
Bulunduğumuz çağ, bilgi ve teknoloji çağı olarak geçmektedir. İnternet üzerinden pek çok işlemimizi gerçekleştirmemiz sebebi ile kişisel verilerimiz de internet ortamında saklanmaktadır. Online bankacılık işlemleri, web kameraları, e-devler, sosyal medya hesapları ve daha pek çok alanda internet sistemleri üzerinden bilgilerimiz saklanmaktadır.
Bilgimiz olsa da olmasa da bilgilerimiz şirketlerin ya da kurumların sistemlerinde sürekli işlem halinde kullanılmaktadır. İnternetten bir trafik cezasının sorgulanması durumunda araç bilgileriniz ile sizinle alakalı bilgiler ilgili internet sitesine gönderilir ve buradan tekrar internet tarayıcısına gönderilir.
Siber Güvenlik, hizmet alınan şirketler ile dijital teknolojilerin kötü kişilerin erişememesi için alınan önlemlerin tümüdür. Siber güvenlik önlemlerinde amaç problem yaşanmadan önlemlerin alınmasıdır.
Siber Güvenlik Uzmanı Nasıl Olunur?
Siber güvenlik uzmanı olmak isteyen kişilerin aşağıdaki konularda bilgisinin olması gerekmektedir.
Siber güvenlik uzmanı olmayı düşünen kişilerin TCP/IP'yi çok iyi bir şekilde bilmesi gerekmektedir.
Linux komutlarının öğrenilmesi de oldukça önemlidir. Linux, sızma testlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple komutların çok iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.
Siber Güvenlik Uzmanı olmak isteyen kişilerin bir programa dili bilmesi de gerekir.
İşletim sistemlerinin nasıl çalıştığının mantığının iyi bir şekilde kavranması gerekmektedir.
Dilerseniz Siber Güvenlik Uzmanlığı ile ilgili eğitim veren kurumlarda iyi bir şekilde eğitim almanız da mümkündür.