EğitimSayısal Verilerden Yararlanma Nedir? Sayısal Verilerden Yararlanma Örnekleri...

Sayısal Verilerden Yararlanma Nedir? Sayısal Verilerden Yararlanma Örnekleri...

14.04.2022 - 17:10 | Son Güncellenme:

Cümlelerde bir düşünceyi kanıtlamak için belgelere dayandırmak için anlatımda sayısal verilerden yararlanılabilir. Özellikle tartışmaya sebep olmamak için sayısal verilerden yararlanmak oldukça önemlidir. Peki, sayısal verilerden yararlanma nedir? Sayısal verilerden yararlanma örnekleri nelerdir? Sizlere sayısal verilerden yararlanma hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Sayısal Verilerden Yararlanma Nedir Sayısal Verilerden Yararlanma Örnekleri...

Günlük hayatta veya paragraflarda çoğu zaman sayısal verilere denk gelebiliriz. Bu veriler istatistiğe bağlı olarak ölçümlenmektedir. Bu sebeple de yazarın savunma tezini daha güçlü kılmaktadır.

Haberin Devamı

 Sayısal Verilerden Yararlanma Nedir?

 Yazarların düşüncesini doğrulamak için istatistiki sonuçlar, belgeler, tarihi kanıtlar ve yazışmalar gibi herkesin kabul etmek zorunda kaldığı verilerin kullanılmasına sayısal verilerden yararlanma denilmektedir. Sayılar her zaman anlatımı daha inandırıcı kılmaktadır. Bu sebeple herhangi bir anlatımda sayısal verilerden yararlanılmaktadır. 

 Bu anlatımın diğer bir adı ise bilimsel verilerden yararlanmadır. İnandırıcılığı arttırmak için kullanılan bu yöntemde istatistiki bilgilerden, anketlerden ve ölçeklerden yararlanılmaktadır. Rakamlar, tarihler, yüzdelik değerler bu anlatımın ana unsurlarını oluşturmaktadır. Özellikle sayısal verilerden yararlanma yoluna başvurulan tüm paragraflarda nicelik ön planda olmaktadır.

Haberin Devamı

 Sayısal Verilerden Yararlanma Örnekleri

 Sayısal verilerden yararlanma örneklerini şu şekilde verebiliriz:

 - Yıllık üretimi 200 bin yon civarında olmaktadır.

 - Yapılan satışlarda portakal diğer ürünlere göre önemli bir yer tutmaktadır.

 - Boy oranına bakıldığı zaman kilonun en fazla 60 olması gerekir.

 - Ülkemizde sigara kullanımı geçen seneye göre %50 düşmüştür.

 Bu cümleler kolaylıkla kanıtlanabilir cümlelerdir. Bu sebeple örnek verilen bu cümlelerin hepsi sayısal verilerden yararlanma tekniğine örnek gösterilebilir.