Eğitim Romanya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Romanya Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

09.02.2022 - 16:07 | Son Güncellenme:

Romanya para birimi, genellikle duyulmayan ve değerli bir para birimini kullanmaktadır. Ülke içerisin de birden fazla para birimi de kullanılmakta. Bunlar bulunduğu şehir işletme durumlarında değişmektedir. Özellikle büyük işletmeler ile küçüklerin arasın da para birimi farkı bulunmaktadır. Romanya para birimi nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Romanya Para Birimi Nedir Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü

Romanya para birimi, ley olarak kullanılmakta ve resmi parası olarak geçmektedir. Belirli tarihler de değişime az olsa da uğramıştır. 

Haberin Devamı

Romanya Para Birimi Nedir?

Resmi olarak Romanya da Romen Leyi kullanılmaktadır. Yani para birim ley olarak geçmektedir. Lakin bazı bölgeler de ve işletmeler de Euro para birimi de kullanılmaktadır. Genellikle büyük ve öncü olan firmalar da Euro para birimi sıklıkla görülebilmektedir. Ülke içerisin de resmi para birimi olarak kullanılan Rumen leyi uzun süredir kullanılmaktadır.

Romanya Para Birimi Tarihçesi ve Sembolü 

Rumen leyi olarak kullanılan para birimi resmiyette olan para birimidir. 1952 yılında kullanılmaya başlanmış ve 2005 yılına kadar aynı para birimi devam etmiştir. Ancak 1 Temmuz 2005 tarihin de gelişen bir düzenleme ile Rumen Leyi olarak bilenen paraya dört sıfır atılarak yeni Rumen Leyi kullanılmaya başlanmıştır. Sembolü ise çiçek desenli ve bir şahsiyetin olduğu şekilden oluşmaktadır.