EğitimRevolver Nedir? Revolver TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Revolver Nedir? Revolver TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

18.08.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Bazı kelimeler dilimize yabancı dillerden girmiştir. Teknik kelimeler günlük yaşamda sıklıkla kullanılmadığı için anlamları da bilinmemektedir. Revolver kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Revolver nedir? Revolver TDK sözlük anlamı ne demek hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Revolver Nedir Revolver TDK Sözlük Anlamı Ne Demek

Revolver kelimesi günümüzde bazı mecralarda duyulabilen bir kelimedir. Bu kelimenin ne anlama geldiği ise insanlar tarafından merak konusu olmaktadır. İnternetin hayatımıza girmiş olması ile birlikte bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenmek çok daha kolay olmaktadır.

Haberin Devamı

 Revolver Nedir?

 Revolver kelimesi zamanımızda bazı yerlerde duyabileceğimiz kelimelerden bir tanesidir. Bu kelime Fransızcadan dilimize geçmiştir. Çok sık kullanılmadığı için duyulduğu zaman anlamı da merak konusu olmaktadır. Revolver kelimesi altıpatlar anlamına gelmektedir.

 Revolver TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Bilinmeyen kelimelerin Türk Dil Kurumuna göre anlamları araştırılmaktadır. Revolver kelimesi de bunlardan biridir. Bu kelimenin ne anlama geldiği merak edilmektedir. Revolver kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre iki farklı anlamı bulunmaktadır. İlk anlamı altıpatlar şeklindedir. Revolver kelimesinin ikinci anlamı ise ışık mikroskobunda merceklerde meydana gelen disk benzeri parçalara verilen isimdir. Revolver genellikle ilk anlamı ile kullanılmaktadır.