EğitimRetention Ne Demek, Türkçesi Nedir? Retention Nasıl Hesaplanır?

Retention Ne Demek, Türkçesi Nedir? Retention Nasıl Hesaplanır?

14.04.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşımıza çıkan kelimeler bizlere pek çok konu hakkında bilgi vermektedir. Kelime anlamlarını merak ederek araştıran kişiler çıkan sonuçlara göre kullanımı da daha rahat gerçekleştirmektedir. Son zamanlarıda retention kelimesi anlam bakımından da kişiler merak ederek araştırdıkları konulardan biridir. Türkçe anlamı ve hesaplama yöntemleri de detaylı şekilde incelenmektedir. Retention ne demek, türkçesi nedir ve retention nasıl hesaplanır hakkında tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Retention Ne Demek, Türkçesi Nedir Retention Nasıl Hesaplanır

Retention kelimesi günümüzde türkçe kullanımı da bulunan sözcüklerden biridir. Halkla ilişkiler ve pazarlama alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Kelime anlamı ve hizmet alanları başta olmak üzere retention hesaplama yöntemleri de son zamanların merak edilen konuları arasına girmektedir. Oldukça fazla kişi bu hesaplamaları öğrenerek iş hayatında daha kapsamlı çalışma sürdürmektedir.

Haberin Devamı

 Retention Ne Demek ve Türkçesi Nedir?

 Müşteriler ile konuşma ve telefon üzerinden pazarlama gerçekleştirme işlemlerinin tamamına retention adı verilmektedir. Günümüzde pazarlamanın bir diğer çeşidi olarak da bilinmektedir. Müşterilerin devamlı alışveriş yapmalarını sağlamaya yönelik mutlu ve güzel yüzlü şekilde yapılan pazarlamadır.

 Retention Nasıl Hesaplanır?

 Müşterileri elde tutma adına yapılan bu hesaplamalar üzerinden yıllık satış oranları belirlenmektedir. Retention hesaplamalarında öncelikli yıl içerisinde ne kadar kişiye satış yapılacağının brüt rakamı belirlenmektedir. Daha sonra bu satış ile gün hesabı yapılarak retention hesaplaması tamamlanmaktadır. Retention hesaplamaları pazarlama alanında en çok ihtiyaç duyulan konulardan biridir. Oldukça fazla kişi bu hesaplama ile satış yapmaktadır.