EğitimReferral Ne Demek, Türkçesi Nedir? Google Analytics Referral Ne Demek?

Referral Ne Demek, Türkçesi Nedir? Google Analytics Referral Ne Demek?

14.04.2022 - 16:42 | Son Güncellenme:

Türkçe karşılığı üzerinden de önemli bir yere sahip olan referral kelimesi, birçok farklı alanda kullanılır. Peki, referral ne demek, Türkçesi nedir? Google Analytics Referral ne demek detayları ile derledik.

Referral Ne Demek, Türkçesi Nedir Google Analytics Referral Ne Demek

 İngilizce kökenli olarak birçok kelime Türkçe üzerinden de değişik yerlerde kullanılır. Özellikle Bunlar içerisinde refferal sözcüğü Google kapsamında ele alınan anlamı ile birlikte değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Referral Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Değişik kelimeler üzerinden karşılık bulması ile birlikte refferal sözcüğü belli bir anlama sahiptir.

 - Yönlendirme

 - Yönlendirilen kimse (Bir işe)

 - Tavsiye edilen (Bir işe)

 - Referans

 Bu şekilde bir özellikle farklı işlerde referans göstermek amaçlı bir kelime kapsamında değerlendirilir. Özellikle internet üzerinden Google kapsamında Web siteleri için önemli bir yapıya sahip kelimelerden biridir.

 Google Analytics Referral Ne Demek?

 Bir yönlendirme olarak ön plana çıkan Google Analytics, özellikle Web siteleri kapsamında bir anlama sahiptir. Bir kişinin herhangi bir web sitesini ziyaret etmesi ile beraber, gerçekleşen trafik yönlendirmedir. Diğer bir ifadeyle bir siteden diğer bir siteye öneri olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda bu durum kişinin karşısına çıkacak olan reklam olarak da değerlendirilir. Web siteleri açısından ve varlığını devam etmeleri konusunda büyük bir öneme sahiptir. Google üzerinden belirli bir yapay zeka ve analitik inceleme doğrusunda ele alınır. Böylece bir yönlendirme üzerinden web sitesi doğrusu ile bir kişi reklama tıklar. Tıklama ile birlikte kişi ziyaret sitesine geçiş yapar.