EğitimRaspa Nedir, Nasıl Yapılır? Raspa Çeşitleri Nelerdir?

Raspa Nedir, Nasıl Yapılır? Raspa Çeşitleri Nelerdir?

12.04.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Raspa nedir, birçok işte kullanılan teknolojik aletlerin yanı sıra eski zamandan gelen ve hala devamlılığını sürdüren ürünler bulunmaktadır. Bunlar arasında yerini alan ürünler insan gücü doğrultusunda işlem yapılan ürünler olarak bilinmektedir. Teknolojiden uzak el gücü ile çalışan ve işlev sağlayan ürünlerden olan Raspa nedir ve ne işe yarar detayları ile derledik.

Raspa Nedir, Nasıl Yapılır Raspa Çeşitleri Nelerdir

Raspa nedir, herhangi bir ürünü eğelemek tornalamak ve düzleştirmek için kullanılan çelik malzemeden yapılan uzun bir ekipmandır. Özellikle kasap ve kesici ürünler üzerinde sık şekilde kullanılmaktadır.

Raspa Nedir?

Bu ekipmanın kullanım alanı oldukça geniştir. Eski dönemden günümüze dayanan bir kullanım alanı olan raspa ürün eğeleme ve düzleştirme yontma, tornalama ürünü olarak bilinmektedir. Oldukça fazla alanda ürünlerin düzlenmesi ve yüzündeki çapakların alınmasında etkili şekilde kullanılmaktadır.

Nasıl Yapılır?

Ürünlerin bu ekipmanın üzerine sürülmesi ve her bir yerinin eşit şekilde tornalama, eğeleme ve düzleştirilmesi ile kullanılmaktadır. Bu işlem yapılacak ürünün temizlenmesi ve etrafında üzerinde bulunan çapakların son bulmasına kadar yapılmaktadır. Titiz ve düzenli şekilde bu işlem yapıldığında raspa yapılan ürün pürüzsüz ve temiz bir görüntüye sahip olacaktır.

Raspa Çeşitleri Nelerdir?

Bu ekipmanın çeşitlilik olarak 3 farklı şekilde kullanımı mevcuttur. Farklı işlerde ve kolaylık sağladığı duruma göre kullanım şekli değişmektedir. Takma ağızlı raspalar ürünlerin yüzeylerinin pürüzsüzlüğünde kullanılır. Düz ağızlı raspa düz ve pürüzsüz yüzeylerde ve üçgen raspalar ise kavisli yüzeylerin işleminde kullanılmaktadır.