EğitimPrime Ne Demek, Türkçesi Nedir? Prime Time Ne Zaman?

Prime Ne Demek, Türkçesi Nedir? Prime Time Ne Zaman?

25.05.2022 - 14:56 | Son Güncellenme:

Prime İngilizce kökenli bir kelimedir. Türkçesi önemli, birincil ya da başlıca anlamlarına gelen Prime televizyon yayınları için kullanılır. Prime Time televizyonun en fazla kişi tarafından izlendiği 20:00 ve 23:00 arasıdır. Prime Time ile ilgili ayrıntıları sizler için derledik.

Prime Ne Demek, Türkçesi Nedir Prime Time Ne Zaman

Prime Time ülkemizde akşam 20:00 ile 23:00 arasında izlenen programları kapsar. Bu zaman diliminde genelde film, TV şovları ya da diziler yayınlanır.

Prime Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Prime İngilizce bir kelimedir fakat dilimizde sıkça kullanılmasından dolayı herkesin aşina olduğu bir sözcüktür. Prime, kelime anlamı olarak önemli, başlıca, birincil ya da asal anlamlarına gelir. Prime Time olarak genelde televizyon kuşaklarında kullanılan bir kelimedir. Bu da televizyonun en çok izlediği akşam 20 ile 23 saatleri arasına denk gelir.

Prime Time Ne Zaman?

Türkiye'de Prime Time 20:00 ve 23:00 saatleri arasını kapsar. Genelde televizyonun en çok izlendiği saatler için prime time denir ve bu kulakta genelde dizi, şov ya da filmler yayınlanır. ABD'de Doğu ve Merkez dilimlerine göre de Prime Time saat 20:00 ile 23:00 arası olarak açıklanmıştır.