EğitimPpt Nedir? Ppt Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

Ppt Nedir? Ppt Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

10.03.2021 - 03:27 | Son Güncellenme:

Bir dosyanın PPT dosya uzantısına sahip olması Microsoft PowerPoint sunum dosyası olduğunu göstermektedir. Günümüzde PowerPointin yeni sürümlerinde PPTX dosya uzantıları kullanılmaktadır. PPT Nedir? PPT dosya uzantısı nasıl açılır? İşte, tüm detaylar.

Ppt Nedir Ppt Dosya Uzantısı Nasıl Açılır


PPT dosyaları çoğunlukla ofis programlarında ve eğitim amaçlı kullanılan dosyalardır. Bunun yanında sunum yapmak amacı ile de kullanılır. PPT dosyaları, ses, video, fotoğraf ya da metinlerde içerebilmektedir.

PPT Nedir?

PPT dosyaları Microsoft PowerPoint üzerinden slayt kullanımı ve sunum hazırlanması için kullanılan dosya uzantılarıdır. Ayrıca Microsoft PowerPoint ses, video, görüntü dosyaları gibi farklı medya dosyalarının kullanımını da destekler.

PPT dosyaları ile bilgisayar üzerinden canlı olarak sunum yapılmasına da imkan sağlanmaktadır. PPT Dosyalarını Microsoft PowerPoint'in herhangi bir sürümü ile kolay bir şekilde açmak mümkündür. Ancak yeni sürümlerde PPT dosyaları güvenilir bir şekilde desteklenmemektedir. Ancak eski sürümlerde daha iyi bir şekilde çalışabilmektedir.

Bunun yanında farklı ve ücretsiz bazı programlarda PPT dosyalarını destekleyip bu dosyaların açılmasını sağlayabilmektedir. Bunun yanında düzenleme yapılmasına da izin vermektedir. Bilgisayarınızda PowerPoint bulunmuyorsa o zaman ücretsiz PowerPoint Viewer üzerinden de bu dosyalar kolay bir şekilde açılabilmektedir.

PPT Dosya Uzantısı Nasıl Açılır?

Medya dosyalarınızı PPT dosyalar içerisinden çıkarmayı düşünüyorsanız bu işlemi 7-Zip isimli dosya ayıklama aracı ile kolay bir şekilde yapmanız mümkündür. Bunun için önce dosyanın PPTX ya da PowerPointe dönüştürülmesi gerekmektedir. Sonrasında ise dosyanın açılabilmesi için 7-Zip kullanılarak medya dosyalarının görünür olması için PPT dosyasından media bölümüne gidilmelidir.

PPT dosyasının başka bir formata dönüştürülmesi de mümkündür. PowerPoint üzerinden dosya bölümüne gelip farklı kaydet seçeneğine tıklanarak dosyanın JPG, PPTX, WMV ya da PDF e dönüştürülmesini sağlayabilirsiniz.

PowerPoint üzerinde bulunan Dışa Aktar bölümünden PPT dosyasını videoya dönüştürmeniz de mümkündür. PPT dosyalarını dönüştürmek amacı ile farklı dosya dönüştürücü programları da kullanabilirsiniz.