EğitimPegasus Ne Demek, Neyi Temsil Eder? Pegasus Atının Hikayesi Nedir?

Pegasus Ne Demek, Neyi Temsil Eder? Pegasus Atının Hikayesi Nedir?

17.03.2021 - 05:06 | Son Güncellenme:

Pegasus kelimesi günlük hayatımızda sık sık karşımıza çıkmaktadır. Peki Pegasus kelimesi ne anlama gelmektedir? Pegasus'un Yunan mitolojisindeki yeri nedir? Sizler için Pegasus kelimesini detayları ile derledik.

Pegasus Ne Demek, Neyi Temsil Eder Pegasus Atının Hikayesi Nedir


Yunan mitolojisinde çok sayıda tanrı bulunmaktadır. Bu tanrılardan biri de Pegasus’tur. Pegasus, Yunan mitolojisindeki deniz tanrısıdır. Kanatlı at olarak betimlenmektedir. Türk mitolojisi dahil olmak üzere farklı mitolojilerde de kendine yer edinmiştir.

Pegasus Nedir?

Pegasus, Yunan mitolojisindeki kanatlı attır. Deniz tanrısı olarak bilinmektedir. Yılan saçları olan Gorgon Medusa ile Poseidon'un oğlu olduğuna inanılır. Kardeşi ise Chrysaor’dur. Diğer yandan, Zeus'un oğlu olan Herkül’ün de kardeşi olarak bilinir. Pegasus'un rengi tamamen beyazdır. Uçmasını da sağlayan iki kanadı bulunmaktadır. Havada uçarken koşan at şeklinde görüntüsü vardır. Bu özelliğiyle havalimanı şirketlerine de ilham olmuştur. Pegasus'un Türk mitolojisindeki ismi ise Tulpar’dır.

Pegasus Atının Hikayesi

Pegasus’un doğuşunu konu alan iki farklı hikaye bulunmaktadır. Bunların başında, Medusa'nın kafasının Perseus tarafından kesilmesi gelmektedir. Medusa'nın kafası kesildikten sonra Pegasus doğmaktadır. Diğer hikayeye göre Medusa’nın kafası Perseus tarafından kesilir ve etrafa saçılan kanlardan Pegasus doğar. Pegasus’a denizlere hükmetme yetkisi verilmiştir.