Eğitim Partal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Partal Atmak Ne Demek?

Partal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Partal Atmak Ne Demek?

22.08.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Partal kelimesi, farklı manalara sahip olduğu bilinen bir kelimedir. Kelimenin kullanım şekline göre ise anlamında değişiklik görülebilmektedir. Partal kelimesi, çok kullanılmaktan eskimiş ve yıpranmış olarak ifade edilebilir. Partal kelimesinin aynı zamanda yalan ve abartılmış söz anlamında kullanılır. İşte, partal kelimesi hakkında tüm detaylar.

Partal Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Partal Atmak Ne Demek

Partal kelimesinin, patavatsız kelimesine geldiği de bilinmektedir. Bir konu hakkında abartarak konuşan ve yalancı kişiler için de partal kelimesinin kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır.

Partal Ne demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Partal kelimesi, biçimsiz ve ağır anlamlarına gelecek şekilde bir kullanıma sahiptir. Partal; yıpranmış ve çok kullanılmaktan yıpranmış anlamına gelir. Sözlükte partal kelimesi, abartılmış söz ve yalan olarak da ifade edilebilir. Partal, yalan anlamında kullanılır.

Partal Atmak Ne Demek?

Bir kişinin aslında yapmadığı bir şeyi yapıyormuş gibi göstermek veya kendisini, aslında sahip olmadığı şeylere sahipmiş gibi göstermek için kişinin abartılı bir şekilde yalan atarak konuşması olarak ifade edilebilir. Partal atmak, yalan söylemek anlamına gelir. Abartılı konuşan veya yalan söyleyen kişiler için partal atmak ifadesi kullanılır.