06.04.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:
Panko Japon mutfağına ait olan bir yemektir. Beyaz ekmek ile birlikte kolay bir şekilde yapılmaktadır. Panko afiyetle yiyebileceğiniz çok lezzetli bir Japon ekmek kırıntısıdır.
Panko Nedir?
Japon mutfağına özgü olan malzemedir. Panko Türkçeye doğrudan "ekmek kırıntısı" şeklinde çevrilmektedir. Daha çok kızartmalarda kullanılan bir yemektir. Japonya başta olmak üzere Asya'da afiyetle tüketilen ve çok beğenilen bir kızartma çeşididir.
Panko Nasıl Yapılır?
Beyaz ekmek ile birlikte yapılmaktadır. Panko tam tahıllı ekmek ya da çavdar ekmeği ile kolay bir şekilde yapılır. Öncelikle parmak kalınlığında bu ekmekleri dilimleyin. Daha sonra ekmeklerin dış kabuğunu ayıklayın.
Ekmeğin içi burada önemlidir. Daha sonra mutfak robotu ya da başka bir robot ile birlikte bu ekmeğin içini ufalayın. Ekmekler ufalandıktan sonra fırın tepsisine serpiştirin. Ekmek kırıntılarını fırın tepsisine yerleştirdikten sonra fırına 150 dereceye ayarlayın. Daha sonra yaklaşık 5 dakika bu şekilde bekletin. Tepsiyi çıkardıktan sonra öbür yüzünü çevirin tekrardan pişirin.
Ekmekleri daha sonra kurumaya bıraktıktan sonra bu kırıntıları balık ya da köftenin yanında kullanabilirsiniz. Ya da köfte yemeğinin yanında pankoları ilave edebilirsiniz.
Japon Ekmek Kırıntısı (Panko) Tarifi Nasıl Hazırlanır?
Öncelikle bir tam tahıllı ekmek ya da kepekli ekmeği tercihinize göre seçin. Ardından parmak kalınlığında dilimleyip rendeleyip fırına verin. Bu şekilde tarifini hazırlayabilirsiniz.