EğitimPanko Nedir, Nasıl Yapılır? Japon Ekmek Kırıntısı (Panko) Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Panko Nedir, Nasıl Yapılır? Japon Ekmek Kırıntısı (Panko) Tarifi Nasıl Hazırlanır?

06.04.2021 - 01:22 | Son Güncellenme:

Japon mutfağı dünyada oldukça fazla meşhurdur. Panko da Japon mutfağına ait olan bir yemektir. Ekmek kırıntısı olarak bilinen Pankoyu deneyenler bir kez daha denemek istiyorlar. Asya'nın en meşhur yemekleri arasında panko gelmektedir. Pankonu nasıl yapıldığı ve tarifi merak edilen detaylar arasındadır. Sosyal mecralarda da panko ile ilgili tarif paylaşımı yapılmaktadır. Peki panko nedir? Panko nasıl yapılır? Japon ekmek kırıntısı olan pankonun tarifi nasıl hazırlanır? İşte panko ile ilgili tüm bilinmeyenler.

Panko Nedir, Nasıl Yapılır Japon Ekmek Kırıntısı (Panko) Tarifi Nasıl Hazırlanır

Panko Japon mutfağına ait olan bir yemektir. Beyaz ekmek ile birlikte kolay bir şekilde yapılmaktadır. Panko afiyetle yiyebileceğiniz çok lezzetli bir Japon ekmek kırıntısıdır.

Haberin Devamı

 Panko Nedir?

 Japon mutfağına özgü olan malzemedir. Panko Türkçeye doğrudan "ekmek kırıntısı" şeklinde çevrilmektedir. Daha çok kızartmalarda kullanılan bir yemektir. Japonya başta olmak üzere Asya'da afiyetle tüketilen ve çok beğenilen bir kızartma çeşididir.

 Panko Nasıl Yapılır?

 Beyaz ekmek ile birlikte yapılmaktadır. Panko tam tahıllı ekmek ya da çavdar ekmeği ile kolay bir şekilde yapılır. Öncelikle parmak kalınlığında bu ekmekleri dilimleyin. Daha sonra ekmeklerin dış kabuğunu ayıklayın.

 Ekmeğin içi burada önemlidir. Daha sonra mutfak robotu ya da başka bir robot ile birlikte bu ekmeğin içini ufalayın. Ekmekler ufalandıktan sonra fırın tepsisine serpiştirin. Ekmek kırıntılarını fırın tepsisine yerleştirdikten sonra fırına 150 dereceye ayarlayın. Daha sonra yaklaşık 5 dakika bu şekilde bekletin. Tepsiyi çıkardıktan sonra öbür yüzünü çevirin tekrardan pişirin. 

Haberin Devamı

 Ekmekleri daha sonra kurumaya bıraktıktan sonra bu kırıntıları balık ya da köftenin yanında kullanabilirsiniz. Ya da köfte yemeğinin yanında pankoları ilave edebilirsiniz.

 Japon Ekmek Kırıntısı (Panko) Tarifi Nasıl Hazırlanır?

 Öncelikle bir tam tahıllı ekmek ya da kepekli ekmeği tercihinize göre seçin. Ardından parmak kalınlığında dilimleyip rendeleyip fırına verin. Bu şekilde tarifini hazırlayabilirsiniz.