Eğitim Pakistan Dili Nedir? Pakistan'da Hangi Dil Kullanılıyor?

Pakistan Dili Nedir? Pakistan'da Hangi Dil Kullanılıyor?

13.05.2021 - 05:41 | Son Güncellenme:

Pakistan ülkesi hakkında pek çok şey merak edilmektedir. Müslüman bir ülke olduğu bilinen Pakistan'ın dili de merak konusu olmaktadır. Pakistan dili nedir? Pakistan' da hangi dil kullanılıyor? İşte sizler için Pakistan ve kullanılan dil hakkında bilgileri derledik.

Pakistan Dili Nedir Pakistanda Hangi Dil Kullanılıyor


Pakistan dili, Pakistan ülkesinde konuşulan dil veya diller hakkında ilginç bilgileri bulabileceğiniz yazımız.

Pakistan Dili Nedir?

Bir Güney Asya ülkesi olan Pakistan çeşitli hanedanlar ve imparatorluklar altında yaşamış çok çeşitli kültürlere mensup insanların yaşadığı bir coğrafyadır. Pakistan ülkesinin iki resmi dili vardır. Bu resmi dillerin yanında çok sayıda yöresel dil ve lehçeler de kullanılmaktadır. Pakistan' da resmi diller "Urduca" ve "İngilizce" dir.

Pakistan'da Hangi Dil Kullanılıyor?

Pakistan devletinin resmi dili "Urduca" olup, bu dil komşu ülke Hindistan'da da kullanılmaktadır. Fakat sadece Urduca değil çok sayıda yerel diller de kullanılmaktadır. Urduca resmi dil olmakla birlikte bölgesel diller de mevcuttur ve kullanılmaktadır. Bunların başında Pencap bölgesinde kullanılan Pencapça, ya da Peştuca, Sintçe ve Balochi gibi pek çok yöresel diller de varlıklarını sürdürmekteler. Pakistan' da kullanılan diller arasında Arapça ve Farsça da bulunmaktadır.